26 martie 2018

S-a schimbat schimbarea privind noul regulament de organizare al taximetriei.

(textul este preluat de pe blogul lui Dan Brumar)
NOUL REGULAMENT de organizare al taximetriei, nu mai ese pe ordinea de zi in 28-Martie-2018.
Aș putea spune că i-a dat Dumnezeu minte, dar nu e vorba despre așa ceva. Mai degrabă cred că a tras-o cineva de mânecă și i-a spus că nu are competențe să modifice o lege națională din biroul ei de la Primăria București. Cert este că primarul general Gabriela Firea a renunțat, deocamdată, la modificarea regulamentului taximetriei, regulamentul local de funcționare a serviciului de transport local în regim de taxi. Conform reprezentanților Municipalității, la nivelul Ministerului Transporturilor se lucrează la modificarea Legii 38/2003 a taximetriei.
Din grupul de lucru fac parte specialiști ai Ministerului Transporturilor, experți din Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și din cadrul Municipalității, care lucrează intens la modificarea Legii taximetriei. Gabriela Firea spune că, momentan, toate discuțiile în jurul regulamentului local privind taximetria se amână până când vor fi operate modificări în legea națională. „Primarul general al Municipiului București a decis amânarea dezbaterilor pe acest proiect, până la modificarea legislației de specialitate, astfel încât forma finală a acestuia să fie în deplină concordanță cu actul normativ aflat deocamdată în lucru”, se arată într-un comunicat al primăriei.
Proiectul se afla pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General din data de 28 martie 2018
Proiectul de hotărâre privind aprobarea Regulamentului – cadru, a Caietului de sarcini și a contractului de atribuire în gestiune delegată pentru organizarea și executarea serviciului public de transport local în regim de taxi și abrogarea Hotărârii CGMB nr. 178/2008 se afla pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu din data de 28 martie 2018. Acum, discuțiile privind modificarea regulamentului taximetriei nu vor mai avea loc.
„Militez pentru o lege și un regulament conform normelor europene în ceea ce privește serviciile de taximetrie din Capitală, care să-l favorizeze exclusiv pe cetățean și nicidecum grupurile de interese aflate de o parte sau de alta a baricadei. Le sugerez celor care plătesc bani grei în campanii de defăimare a Primarului General și a Primăriei Capitalei să-i folosească în mod constructiv pentru cauze nobile. Nu mă las intimidată de astfel de campanii și am toleranța zero la șantaj. Voi dovedi în continuare că rezist oricărei forme de presiune, pentru că dezideratul meu este binele bucureștenilor”, declară Gabriela Firea.
Doamna Firea, chiar toți cei care vă critică plătesc sau primsc bani pentru a vă defăima pe dumneavoastră? Hai să fim serioși! Unii vă critică pentru că nu meritați laude.
Imediat ce actul legislativ va fi aprobat, Municipalitatea va elabora o nouă propunere de hotărâre. Proiectul va fi supus atât dezbaterii publice ,cât și votului consilierilor generali, astfel încât bucureștenii să beneficieze de servicii publice moderne, sigure și la standarde europene, a mai spus aceasta.

Niciun comentariu: